"Вацлав" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Крем: 1 банка қоюландырылған сүтті 2 сағат қайнатыңыз, содан кейін әрқайсысына 1 ас қасықтан 200 г сары май қосып, кілегейді шайқаңыз. Торттың үстіне қуырылған жаңғақтарды қалың етіп себіңіз, шамамен ұсақталған (стақан), үстіне ыстық күйдіргішті құйыңыз (табада 1/2 кесе қантты ерітіңіз, қызарғанша үздіксіз араластырыңыз.
Сипаттамасы Қамыр: 3 жұмыртқа, 2 кесе қант, 200 г кілегейлі маргарин, 2 кесе жаңғақ, наубайшы ұнтағы, 1 ас қасық қаймақ немесе айран, 1 кесе ұн, 1 ас қасық какао. Сарысын қантпен сүртіңіз, жұмсартылған маргаринді қосыңыз, сүртуді жалғастырыңыз, қаймақ, сосын ұн, пісіру ұнтағы мен какао араластырыңыз. Содан кейін абайлап қатты көбікке шайқалған белки қосыңыз. Тұмшапеште орташа отта 2 торт пісіріңіз. Салқындатыңыз және әрқайсысын екіге бөліңіз. Пісіру алдында бір тортқа 1 кесе жаңғақ, екіншісіне компоттан алынған жемістерді (алма, шабдалы, алмұрт) қосыңыз. Торттарды кілегеймен жағып, оларды бірінің үстіне бірін бүктеп, тортты жаңғақтармен және тортты жемістермен алмастырыңыз.