Балық қосылған картоп кәстрөлі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Мүсінделген фигураларды жылы жерде 30 минутқа қалдырыңыз, қамыр көлемі шамамен 2 есе көбейгенше. Пешті 230_С дейін алдын ала қыздырыңыз. Жануарларды ұрылған жұмыртқамен сүртіңіз және 15-20 минут пісіріңіз, олар толығымен дайын болғанша және қызарғанша.
Сипаттамасы 8 тоқаш үшін 3 кесе тұтас бидай ұны, 1 пакет құрғақ тез ашытқы, 1 ас қасық. өсімдік майының қасық, 2 шай қасық мөлдір бал, 1,25 стакан жылы су, 1 ұрылған жұмыртқа, гарнирге арналған қарақат. Үлкен ыдыста ұнды, ашытқыны, тұзды араластырыңыз. Слайдпен толтырыңыз және ортасында ойық жасаңыз. Майды, балды, суды араластырып, алынған қоспаны құдыққа құйыңыз. Қатты қамыр илеңіз. Оны ұн себілген бетке қойып, тағы бір рет жақсылап езіңіз. 8 бөлікке бөліңіз. Бұл соманың жартысы тасбақа жасауға, екіншісі кірпі жасауға жұмсалады. 8 бөліктің біреуін алыңыз да, одан құйрық пен 4 табан жасауға жеткілікті кішкене бөлікті, ал бас үшін үлкенірек бөлікті кесіңіз. Қалған қамырдан шарды домалатып, оны аздап басып, басын, табандарын және құйрығын оған бекітіңіз. Қарақат жидектерінен "Көз" жасаңыз. 2 пісіру парағын маймен майлаңыз және олардың үстіне 4 фигураны салыңыз. Өткір пышақпен тасбақа тәрізді олардың бетіне көлденең жолақтарды жүргізіңіз. Қамырдың қалған 4 бөлігінің әрқайсысына сопақша пішін беріңіз, бір шетінен сәл созыңыз. Пісіру парағына аударыңыз. Қайшыны пайдаланып, үстіңгі жағында кірпінің инелеріне ұқсайтын кесінділер жасаңыз. Қарақат жидектерінен "Көз" және "мұрын" жасаңыз.