Мерекелік бәліш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ұнды (500 г) үйіндіге құйыңыз, құдық жасаңыз және оған ашытқыны (50 г), жылы сүтті (1 стакан), жұмыртқаны, еріген сүтті (1/2 кесе), жылы суға сұйылтылған кезекпен құйыңыз. бір шымшым тұз. Қамырды жақсылап илеп, екі-үш сағатқа белгіленген жерге қойыңыз. Қамыр сәйкес келгенше, 2 жұмыртқадан 2 кесе жидек, 1/2 кесе қаймақ, 1/2 кесе түйіршіктелген қант пен ақуызды алыңыз. Барлығын араластырып, біртекті, үлпілдек, сәл қызғылт масса алу үшін шайқауышпен шайқаңыз. Қамырды тегістеп, қалыпқа немесе терең табаға салыңыз. Жидектің "Киімін" біркелкі қабатпен үстіне қойыңыз да, пирогты хош иісті затқа салыңыз. Ұнтақталған ақуыздан "майлық" дайындаңыз. Ол үшін 2 ақуызды алып, көпірткішпен шайқаңыз. 3-5 минуттан кейін. онда 2-3 шай қасық түйіршіктелген қант, 1-2 тамшы лимон шырынын құйып, тағы 5 минут шайқауды жалғастырыңыз. Торт пісірілген кезде оны ақуыздық "майлықпен" жауып, тағы 2-3 минутқа қойыңыз. пеште. Салқындатылған пирогты табаққа салыңыз, үстіне джем жидектерімен, қантталған жемістермен, шоколад чиптерімен безендіріңіз.