Алмұрт бәліші
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порция үшін қажет: 3 жұмыртқа, 200 г ұн, 1 ас қасық. л даршын, 200 мл сүт, 2 ас қасық. л коньяк, 50 г сары май, 350 г алмұрт (қара өрік немесе алмамен алмастыруға болады), тұз, қант ұнтағы. Жұмыртқаны, ұнды, тұзды, даршынды және 150 мл сүтті біріктіріңіз. Масса біртекті болғанша араластырыңыз. Қалған сүтті коньякпен біріктіріп, алынған массамен араластырыңыз, қақпақпен жабыңыз және 2 сағатқа қалдырыңыз. Серіппелі пішінді табаны қолыңыздағы майдың жартысымен майлаңыз. Алмұрттарды жұқа етіп тураңыз. Қамырды қалыпқа құйып, үстіне туралған жемістерді салыңыз. Қалған майды да үстіне жағыңыз. Пирогты жақсы қыздырылған пеште қамыр көтерілгенше 15-20 минут пісіріңіз, содан кейін отты қосып, пирог жақсы қызарғанша пеште тағы 35 минут ұстаңыз. Егер жеміс күйе бастаса, пирогты фольгамен жауып, пісіруді жалғастырыңыз. Қызмет көрсетер алдында қант ұнтағын себіңіз. Ыстық күйінде ұсыныңыз.