"Түн ортасы" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 3 жұмыртқаны бір стақан түйіршіктелген қантпен шайқаңыз. 250 гр қосыңыз. қаймақ, бір жарым кесе ұн, ваниль. Қамырды жақсылап илеңіз. Майланған пергамент қағазды кішкене терең табаның түбіне салыңыз да, үстіне қамырдың жартысын құйыңыз. Қалған қамырға 3 шай қасық какао ұнтағын қосып, оны басқа мөлшердегі табаға құйыңыз. Екі тортты да алдын ала қыздырылған пеште бір науада 200-220 г температурада 35-50 минут пісіріңіз. Алғашқы 10-15 минутта. пешті аша алмайсыз және пішінді қамырмен қайта реттей алмайсыз, әйтпесе ол көтерілмейді. Крем: 200 гр. сары май, 8 ас қасық түйіршіктелген қант, 2 жұмыртқа. Барлығын жақсылап шайқаңыз. Әрбір салқындатылған тортты екіге бөліңіз. Тортты "жинау", қараңғы және ашық қабаттарды кезектестіріп, оларды креммен жағу. Торттың үстіңгі жағын глазурьмен жабыңыз, ол үшін 2 ақуызды бір стақан түйіршіктелген қантпен шайқаңыз. Бүйірлерін креммен майлаңыз. Тортты қалай безендіруге болады, қиял сізге айтып береді.