Балаларға арналған жаңғақ печеньесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қабықтан тазартылған жаңғақтарды (грек жаңғағы, жержаңғақ, фундук) пешке қуыру керек. Қабығын аршып, ұсақтап турап, бір стақан түйіршіктелген қантпен, бір жұмыртқаның ақтығымен араластырыңыз да, барлығын ерітіндіге салып ұсақтаңыз. Содан кейін 3 сарысын доб бір стақан түйіршіктелген қантпен сүртіңіз, біртіндеп көбікке шайқалған 2 ақуыз мен бидай ұнын қосыңыз. Бұл массаны ұсақталған жаңғақтармен араластырғаннан кейін, кішкене үйінділерге 3 см қашықтықта жайыңыз.бір -бірінен маймен майланған және ұн себілген параққа салып, сәл қыздырылған пешке 15-20 минутқа қойыңыз. 250 г үшін. қабығы аршылған жаңғақтар, 2 кесе түйіршіктелген қант, 3 жұмыртқа, 3 ас қасық. л. бидай ұны.