Бал Шырыны
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Салқындатылған массаға 1 шай қасық сөндірілген сода құйып, үш жұмыртқаны шайқаңыз. Жақсылап араластырыңыз. Содан кейін З 1/2 кесе ұн қосыңыз. Қамыр илеңіз. Одан шұжықты орап, оны 5 тең бөлікке бөліңіз, оның ішінен бес торт жайылады. Тақтаға көп ұн құйыңыз, өйткені қамыр жабысқақ болып шығады және оны қалыңдығы 1/4 см-ге дейін жұқа тортқа жайып қою керек. Содан кейін, тортты илектеу түйреуішке айналдырғаннан кейін, оны пісіру парағына мұқият жайып жібереді. Торттың шеттерін өткір пышақпен кесіп алғаннан кейін, оны жақсы қыздырылған пешке шамамен 5 минут, торт қызғылт түске айналғанша қою керек. Осылайша, барлық бес торт пісіріледі және қамырдың барлық қалдықтары бөлек пісіріледі, содан кейін оларды ұсақтау қажет болады. 1/2 кесе балды 1 стакан түйіршіктелген қантпен араластырып, қант толығымен ерігенше баяу отта араластыра отырып қыздырыңыз. Крем үшін сізге қажет: 800 г қаймақ, 1 стакан қабығы аршылған жаңғақ, кез келген, бірақ жақсырақ жаңғақ, бір лимонның қабығы, 1 стакан түйіршіктелген қант. Қаймақты қантпен ұрып, оған жаңғақтар мен қабықтарды құйып алу керек, үстіңгі қабатынан басқа барлық торттарды кілегеймен майлау керек. Үстіңгі тортқа кесу тақтасын және оның үстіне 4 сағат бойы кішкене жүкті (мысалы, бір литрлік банка су) қою керек, содан кейін үстіңгі торт кілегеймен майланады, сонымен қатар ұсақталған торт қалдықтарымен себіледі. .