Көкжидек пен алма пирогтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер <Яблочный пирог> 6 үлкен тәтті және қышқыл алма 1 кесе түйіршіктелген қант 1 ас қасық лимон шырыны 1 шай қасық даршын 1 ас қасық ұн 1 ас қасық сары май 1/4 кесе сүт Пешті 450 градусқа дейін қыздырыңыз. Алманың қабығын аршып, өзегін алып, әрқайсысын сегіз текшеге кесіңіз. Қант, лимон шырыны, даршын және ұн қосып, араластырыңыз. Қоспаны пирогтың төменгі қабатына қасықпен құйыңыз, үстіне сары май мен үстіңгі қабаттың бөліктерін салыңыз. Сүтті немесе түйіршіктелген қантты сумен себіңіз. 450 градуста 15 минут пісіріңіз, содан кейін температураны 350 градусқа дейін төмендетіңіз және үстіңгі қыртысы қызарғанша және салмасы көпіршіктеніп, қызарғанша тағы 35 минут пісіріңіз.
Сипаттамасы Төменгі қабат пен пирогтың қыртысы 2 кесе ұн 2 жұмыртқаның сарысы 2 ас қасық түйіршіктелген қант 1/4 шай қасық тұз 1 стакан сары май суық су Ұнды електен өткізіп, слайдтың ортасынан тесік жасап, қант, тұз, май, кесектерге кесілген және жұмыртқаның сарысы. Аздап салқын су құйып, қатты қамыр илеңіз (қолыңызбен немесе электр араластырғыштың көмегімен). Доп жасаңыз, оны фольгаға немесе балауыз қағазға орап, тоңазытқышқа бір сағатқа қойыңыз. Содан кейін қамырды екіге бөліңіз. Пирогтың төменгі қабаты үшін жартысын жайып, пісіру парағына салыңыз. Екінші жартысын дөңгелек пішінге жайып, жарты дюймдік жолақтарға кесіңіз, бұл пирогтың үстіңгі қабатын тор тәрізді етіп жасайды. Төменгі қабатқа төменде ұсынылған толтырулардың бірін салыңыз да, оның үстіне үстіңгі қабаттың бөліктерін орналастырыңыз. Тұмшапешке қояр алдында сүтті тамызыңыз. Салманың әрбір түріне арналған ұсыныстарға сәйкес пісіріңіз. <Черничный пирог> 3 кесе көкжидек 3/4 кесе түйіршіктелген қант 1 шымшым тұз 2 ас қасық ұн 1 лимон шырыны 1 ас қасық май 1/4 кесе сүт Пешті 400 градусқа дейін қыздырыңыз. Жидектерді бұтақтар мен жапырақтардан тазалаңыз. Қант, тұз, ұн және лимон шырынын араластырыңыз да, пирогтың астыңғы қабатын пісіру парағына жабыңыз. Үстіне сары май мен қыртыстың бөліктерін салыңыз. Сүтпен себіңіз және қыртысы алтын қоңыр болғанша 40 минут пісіріңіз.