Қуырылған баклажандар, бірнеше нұсқа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Баклажандар жуылады, тілімдерге кесіледі, тұз себіледі (1 кг баклажанға екі ас қасық қасық), ащыны кетіру үшін 5-20 минут ұсталады, қайтадан жуылады және екі жағынан майға қуырылады. Қуырылған тілімдерді банкаларға салып, лимон мен ақжелкеннің жұқа тілімдерін (0,5 литр банкаға 1/4 лимон және 25 г ақжелкен) салып, кальциленген және 70 градусқа дейін салқындатылған өсімдік немесе зәйтүн майымен құйылады. . Банкалар 50 градусқа дейін қыздырылған сумен кастрюльге салынады және зарарсыздандырылады: 0,5л - 90 минут, 1,0л - 110 минут.
Сипаттамасы 2. Баклажандарды қалыңдығы 0,5 см кесектерге кесіңіз, тұз себіңіз, жарты сағатқа қалдырыңыз, содан кейін күнбағыс майына қуырыңыз. Сарымсақ пен ас сірке суынан суспензия жасаңыз. Баклажанның әрбір бөлігін осы қоспаға батырып, құмыраға салыңыз, оның түбіне бұрын лавр жапырағы мен бұрыш бұршағы салынған. 3. Кімнен: Ольга Торгонина 2:5079/8 Баклажандарды ұзын тілімдерге бөліп, тұзды суға 1 сағатқа қойыңыз. Майды қыздырыңыз, баклажандарды қуырыңыз, табаққа салыңыз. Сол майға жолақтарға кесілген болгар бұрышын қуырыңыз. Бұрышты алып тастап, майдалап туралған пиязды сол майға салып, қызғылт түске дейін бұқтырыңыз, қызанақ, тұз, қант, бұрыш бұршағын қосып, бәрін бұқтырыңыз. Қабаттарға салыңыз: баклажан, бұрыш, сарымсақ пюресі, аскөк, қуырылған дәмдеуіш. 1 литрлік банканы 10 минут зарарсыздандырыңыз. 4. Кімнен: Ольга Торгонина 2:5079/8 Баклажандарды сақиналарға бөліп, өте қатты тұздап, кастрюльге 2-3 сағатқа қойыңыз. Барлық шырын жиналуы үшін сығыңыз. Өсімдік майына қатты отта қуырыңыз. Болгар бұрышы мен сарымсақты ет тартқыштан өткізіп жіберіңіз. Банкаларға баклажан қабаттарын, сарымсақ қосылған бұрыш салыңыз. Тұздықтың үстіне құйыңыз. Тұздық: 1 литр су 1 ас қасық тұз 1 ас қасық қант 1 шай қасық эссенция 1 литрлік банканың қақпағының астына дәміне қарай дәмдеуіштер. 1 литр зарарсыздандырыңыз. банкке 30-40 минут.