Бәліштерге арналған дайындама
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Бірінші әдіс. Тұқымсыз қара өрік - қантқа себілген (1 кг 200-300 г қант үшін), банкаларға салып, қақпақтармен жауып, суық суы бар кастрюльге салып, баяу 85 градусқа дейін қыздырады, сақтай отырып: жарты литрлік банкалар - 20 минут. литрлік - 30 мин. немесе қайнаған суда - 10 және 15 минут.
Сипаттамасы Екінші әдіс. Тұқымсыз және қант себілген қара өрік (1 кг 200-300 г қант үшін) кастрюльге салынып, 1/4 кесе су құйылады, отқа қойылады, үздіксіз араластырылады, температура баяу 85 градусқа дейін жеткізіледі және 5 минут ұсталады. содан кейін ыстық банкалар кезекпен қақпақтардың астына толтырылады және дереу оралады. Үшінші әдіс. 5 кг қара өрік, 2 ас қасық сірке суы, 1 шай қасық даршын, 1 лимон шырыны. Өрікті ұсақтап тураңыз, сірке суымен қайнатыңыз, үнемі араластыра отырып, қалың массаға дейін. Даршын мен лимон шырынын қосыңыз. Ыстық массаны банкаларға салыңыз және бұраңыз. Қаласаңыз, пісіру кезінде 100 г-нан 1 кг-ға дейін қант салуға болады.