Қара өрік муссы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1000 г қара өрік, 750 г қант, аздап ұнтақталған даршын, 1 қалампыр, 1 ас қасық. л лимон шырыны, 1 ас қасық. л коньяк, 1 пакет ванильді қант. Дайындау әдісі 1. Жуылған қара өріктен тұқымдарды алып тастаңыз. Шамамен 600 г қара өрікті пюре консистенциясына жеткенше миксермен ұнтақтаңыз. 2. Өріктің қалған бөлігін екіге бөліңіз. 3. Пюре мен екіге бөлінген қара өрікті рецептте көрсетілген өнімдермен араластырыңыз. 4. Массаны керамикалық ыдысқа салыңыз. 5. Табаны қақпақпен жабыңыз, суық пешке салыңыз. Муссты 200 градус температурада пісіріңіз. шамамен 3-4 сағат, кейде араластырыңыз. Егер масса қатты қалыңдаса, аздап ыстық су құйыңыз.