Қытай тіліндегі қияр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер жаңа піскен қияр - 2-3 дана. тұз - дәміне қарай қара бұрыш - дәміне қарай кэрри - дәміне қарай зімбір - дәміне қарай сарымсақ - 2-3 түйір сірке суы (9%) - 1 ас қасық. л. қант - 1/2 шай қасық. соя тұздығы - 1 ас қасық. л. күнбағыс майы - 3-4 ас қасық.
Сипаттамасы Қиярды ұзындығы бойынша екіге бөліңіз, әр жартысын көлденеңінен ұзындығы кішкентай саусақтан аспайтын 2-3 бөлікке бөліңіз. Үстелге терісін жоғары қаратып қойып, өткір пышақпен тік бұрышты табақтар бойымен тігінен кесіңіз. Содан кейін ыдысқа салыңыз, аздап тұз, бұрыш себіңіз, карри, ұнтақталған имбирь, туралған сарымсақ себіңіз, аздап сірке суын құйыңыз, жарты шай қасық қант құйыңыз, соя соусын құйыңыз және 10-30 минутқа қалдырыңыз. . Аздап иісі бар күнбағыс майын қосыңыз. жаңа піскен қияр - 2-3 дана. тұз - дәміне қарай қара бұрыш - дәміне қарай кэрри - дәміне қарай зімбір - дәміне қарай сарымсақ - 2-3 түйір сірке суы (9%) - 1 ас қасық. л. қант - 1/2 шай қасық. соя тұздығы - 1 ас қасық. л. күнбағыс майы - 3-4 ас қасық.