Желкек - 2 тұздығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қаймақ ыстық тұздығы - 1 кесе, сарысы - 2 дана. лимон шырыны - 1 шай қасық. түйіршіктелген қант - 1 шай қасық. тұз - дәміне қарай.
Сипаттамасы Пісірілген және қуырылған ет пен балыққа. 1/2 кесе үгітілген желкек үшін Сарысын шайқаңыз, оларға қаймақ қосыңыз, араластырыңыз және үгітілген желкекпен біріктіріңіз. Тұздықты баяу отта қыздырыңыз, үздіксіз араластырыңыз. Тұздық қоюланған кезде оны оттан алыңыз, лимон шырынын, тұзды және қантты қосыңыз. Суық тұздық Ақ жұмсақ нан үгіндісі - 1/2 кесе, сірке суы - 1 ас қасық. қаймақ - 1 1/2 кесе, түйіршіктелген қант - 1 шай қасық. тұз - дәміне қарай. Нанның үгіндісіне сірке суын құйыңыз, оларға қаймақ қосып, жақсылап шайқаңыз. Содан кейін желкек, тұз және қант қосыңыз. Майонез мұз соусы - 1 ас қасық. л қаймақ - 1 1/2 кесе, сірке суы - 1 ас қасық. л тұз - дәміне қарай, түйіршіктелген қант - 1 шай қасық. Майонез мен қаймақты біріктіріп, желкек, сірке суын, тұзды, қантты қосып, араластырыңыз да, мұздатқышқа 6 сағатқа қойыңыз, содан кейін қызмет етіңіз.