Алма желкек және жасыл пияз соусы қосылған кесек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 1 кг сиыр еті 2 сиыр миының сүйектері 2 шай қасық. тұз 1 пияз және кішкене сәбіз 250 г тамыр балдыркөк 1 лавр жапырағы Қалампырдың 3 бағанасы 1 шай қасық. қара бұрыш бұршағы
Сипаттамасы (тағамдар: австриялық) Алма желкек үшін: 1/2 желкек тамыры 2 ас қасық. л ақ шарап сірке суы 2 кішкене қышқыл алма 1 ас қасық. л қант 2 шымшым тұз Жасыл пияз тұздығы үшін: 1 ескірген тоқаш 5 ас қасық. л. сүт сарысы 2 қатты пісірілген жұмыртқа 2 ас қасық. л. майлар 1 шай қасық. қант 2 ас қасық. л. ақ шарап сірке суы тұз жаңа ұнтақталған ақ бұрыш 4 ас қасық. л. туралған пияз Ет пен сүйекті жуыңыз. Шамамен 3 литр суды тұздап, қайнатыңыз, ет пен сүйектерді сол жерге салыңыз да, көбікті алып тастаған кезде ашық кастрюльде 30 минут қайнатыңыз. Су қатты қайнамауы үшін отты азайтыңыз. Кәстрөлді қақпақпен жабыңыз, саңылау қалдырыңыз. Пиязды, сәбізді және балдыркөкті тазалаңыз. Шамға лавр жапырағы мен қалампырды жабыстырыңыз. 1 1/2 сағаттан кейін етке көкөністерді қосып, бұрыш қосып, тағы 1 сағат пісіріңіз. Алма желкек үшін желкек қабығын аршып, жуып, ыдысқа үккіштен өткізіп, сірке суымен араластырып, бетін жауып, бір жаққа қойыңыз. Алманы жуыңыз, тазалаңыз, 4 бөлікке бөліңіз, тұқымдарды алып тастаңыз және қант пен 1 ас қасық қайнатыңыз. л жабық қақпақ астындағы су 10 минут. Алманың төрттен бір бөлігін електен сүртіңіз, желкекпен араластырыңыз және дәміне қарай тұз қосыңыз. Жасыл пияз соусы үшін тоқаштың қыртысын алып тастаңыз және сүттегі тоқашты жұмсартыңыз. Сүтке малынған орамды сарысымен біріктіріп, езбеге езіңіз. Пюрені май, қант, сірке суы, тұз және бұрышпен дәмдеңіз де, пиязбен араластырыңыз. Кесектерді кесіңіз, алдын ала қыздырылған табаққа салыңыз, сорпамен себіңіз. Кесекпен бірге дайындалған көкөністерді кесектерге бөліп, еттің айналасына жайыңыз. Қалған ет сорпасын біріншісіне қызмет етіңіз. (бұл кезде қос фольгаға оралған жамбасты 75 °C дейін қыздырылған жылы пеште ұстаңыз.) Жамбасқа алма желкек пен пияз соусын ұсыныңыз. Қуырылған картоп пен кілегейлі бұқтырылған шпинат та осы тағаммен үйлеседі.