Кептірілген тұшпара қосылған веналық бойшель
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 1,5 литр су, 2 ас қасық. ас қасық тұз, 1 лавр жапырағы, 1 майоран бұтағы, 5 қара бұрыш бұршағы, шөптер шоғыры, 1 кг өкпе мен жүрек.
Сипаттамасы (тағамдар: австриялық) Дәмдеуіштер мен тұздықтар үшін: 2 ас қасық. ас қасық сірке суы, 2 ас қасық май, 1 кішкене пияз, 1/2 кесе ұн, 3/4 литр сорпа, ақжелкеннің 2 сабағы, пышақтың ұшындағы лимон қабығы, маринадталған қияр немесе бірнеше бұршақ бұршақ, 1 тілім малынған майшабақ немесе 1 - 2 дана. анчоус, 1 кішкене түйір сарымсақ, аздап сірке суы немесе лимон шырыны және қыша. Ұнтақталған тұшпара: 400 г ескірген ақ нан, 65 г маргарин, 1 шай қасық тұз, 4 л сүт, 2 жұмыртқа, 80-100 г жарма немесе ұн. Кәстрөлге су құйыңыз, дәмдеуіштер мен шөптерді салып, қайнатыңыз, қайнаған суға бірнеше бөлікке кесілген өкпе мен жүректі салып, баяу отта шамамен 2 сағат қайнатыңыз. Содан кейін етті алып тастап, салқындату үшін жеңіл престің астына қойыңыз, содан кейін кішкене жолақтарға кесіңіз, сонымен бірге барлық ағындарды, пленкаларды алып тастаңыз, сірке суын себіңіз. Пиязды ұсақтап тураңыз, ұнмен бірге аздап қызартыңыз. Содан кейін қатты қайнатылған сорпаны құйып, бәрін тағы бір рет қайнатыңыз. Ақжелкенді, каперстерді, маринадталған қиярды, майшабақты немесе анчоусты ұсақтап тураңыз, лимон қабығын қосып, ет пен тұздықпен араластырыңыз, сірке суын, лимон шырынын және аздап қыша қосыңыз. Ақ нанды текшелерге бөліп, маргаринге, тұзға қуырып, үстіне қайнатылған сүтті құйыңыз. Қақпақты жабыңыз және қайтадан қайнатыңыз. Тұшпараға арналған өнімдердің қалған бөлігін қосып, алынған массадан қамыр илеңіз, содан кейін ол біраз уақыт тұруы керек. Қолды сумен сулаңыз және орташа мөлшердегі тұшпара жасаңыз. Оларды қайнаған суы бар кең кастрюльге салыңыз. Суды қайнатыңыз, содан кейін тұшпараны 10 минут қайнатыңыз. баяу отта. Бойшельге тұшпара қосыңыз.