Саңырауқұлақтардан құйылған.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жаңа саңырауқұлақтар 500 г Желатин 2 ас қасық. л Жұмыртқа 1 Қыша 1 ас қасық. л Өсімдік майы 2 ас қасық. л Дәміне қарай тұз, қант, сірке суы Саңырауқұлақтарды 1 литр суға қайнатыңыз, содан кейін ұсақтап тураңыз. Ылғалдандырылған желатин ыстық саңырауқұлақ сорпасына құйылады және толығымен еруі үшін баяу отта қыздырылады (қайнатпаңыз!). Саңырауқұлақтарды қалыптарға бөліктерге бөліп орналастырыңыз, толтырыңыз және тоңазытқышқа салыңыз. Тұздық үшін сарысын ақ, қышаны сары маймен, қантпен, сірке суымен және тұзбен сүртеміз. Аспик жаңа піскен көкөністермен бірге беріледі, ал тұздық бөлек беріледі.