Желедегі қызанақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1. Толтыру: 1 литр су үшін - 70 г қант, 40 г тұз, 1 шай қасық. сірке суы, 30 г желатин, қара бұрыш, лавр. парақ. Желатинді минималды түрде жібітіңіз. қосулы 40. Қызанақтарды банкаларға салыңыз (жақсырақ туралған). Толтыруды қайнатыңыз, желатинді құйыңыз, майдалап туралған сәбізді қосыңыз, бірнеше минут қайнатыңыз 3. Банкаларға ыстық су құйыңыз және зарарсыздандырыңыз: 0,5 литрлік банкалар - 5-7 минут.) 2. Банкалардың түбіне дәмдеуіштерді салыңыз (мен әдетте литрлік және жарты литрлік банкаларды қолданамын): бұрыш таулар. , қалампыр, лавр. жапырақ , 1 түйір сарымсақ (сарымсақсыз да қолдануға болады). Содан кейін, егер тым үлкен болса, қызанақты екіге немесе төртке бөліңіз. Пияздың үстіне 2-3 сақина. Маринадты дайындаңыз: 3 шай қасық желатинді 30-40 минут салқын сумен құйыңыз, 1 литр суға 2 ас қасық салыңыз. ас қасық тұз, 1,5 ас қасық. қасықтар қант. құм және дайындалған желатин. Барлығын қайнатыңыз. Қайнаған тұздықпен қызанақтың үстіне құйыңыз. Әрбір банканы 10-20 минут бойы зарарсыздандырыңыз (банканың көлеміне байланысты). Орамас бұрын әр банкаға 0,5-1 шай қасық сірке суын қосыңыз. қасық ( банкаға байланысты ).