Желатиндегі қияр мен қызанақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 13 литрлік банкаларға арналған рецепт. Банктерді зарарсыздандырыңыз. Әрқайсысының түбіне лавр жапырағын, туралған пиязды, қалампырды, қара бұрыш бұршағын салыңыз. Қызанақтарды (піспеген), қиярды тілімдерге, тәтті бұрышты сақиналарға кесіңіз. Барлығын қабаттарға тығыз орналастырыңыз: қызанақ, пияз, қияр, болгар бұрышы. Егер шырын көп болса, оны ағызып алу керек, содан кейін тұздықты құйыңыз. Қақпақтармен жабыңыз, 1 сағатқа зарарсыздандырыңыз, банкаларды ораңыз және салқындату үшін аударыңыз. Тұздық үшін: екі литр су, 120 г тұз, 120 г қант, 200 г 9% сірке суы. Барлығын қайнатыңыз және салқындатыңыз. Әрбір стакан маринад үшін -3 ас қасық. желатин қасықтары. Желатинді ерітіңіз және қайнатыңыз.