Консервіленген баклажанның уылдырығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Баклажандарды жуыңыз, тазалаңыз, ірі жолақтарға кесіңіз, тұз себіңіз, араластырыңыз, 30 минут жатуға қалдырыңыз, шырынын сығыңыз, өсімдік майымен дәмдеңіз және терең ыдыста араластырыңыз, қайнатыңыз (пісіріңіз) - жұмсақ болғанша. Пиязды жолақтарға кесіңіз, сәбізді ірі үккіштен өткізіңіз, ұнтақталған бұрыш пен ақжелкенді қосыңыз, араластырыңыз және қуырыңыз. Томат жемістерін жуыңыз, қайнаған сумен күйдіріңіз, қабығын аршыңыз, тураңыз және бөлек ыдыста қайнатыңыз (қайнатыңыз). Барлық көкөністерді бір ыдысқа салыңыз, араластырыңыз, тұз қосыңыз, бұрыш пен қант қосыңыз (онсыз жасауға болады) және 5-10 минут қайнатыңыз. Ыстық массаны қақпақтармен жабылған таза банкаларға салыңыз. Көкөністер салынған банкаларды ыстық суда 30-40 минут зарарсыздандырыңыз. (банкалардың сыйымдылығына байланысты), қақпақтарды дереу орап, салқындату үшін банкаларды төңкеріп қойыңыз. 1 кг баклажан үшін 350 г қызанақ, 200 г сәбіз және пияз, 100 г өсімдік майы, 120 г ақжелкен, дәміне қарай тұз, бұрыш және қант 350 г.