Томат тұздығында көкөністермен толтырылған қырыққабат орамдары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сыйымдылығы 0,5 литр болатын 10 банка үшін сізге қажет: ақ қырыққабат - 3 кг, қызыл сәбіз - 3,7 кг, ақ тамырлар (Ақжелкен, ақжелкен, балдыркөк) - 350 г, пияз - 600 г, шөптер (Ақжелкен, аскөк) - 50 г, тұз 100 г, қант 110 г, ұнтақталған ащы бұрыш - 0,35 г, хош иісті бұрыш - 0,50 г, қайнатылған томат пастасы 1,6 кг немесе жаңа піскен қызанақ - 2,5 кг, өсімдік майы - 400 г. Пиязды тазалаңыз, жуыңыз, тілімдерге кесіңіз (3 - 5 мм). Алтын қоңырға дейін қуырыңыз. Сәбіз мен ақ тамырларды суық суға 10-15 минут салып, жолақтарға кесіп, майға қуырыңыз. Жасылдарды ұзындығы 10 мм-ден аспайтын кесектерге кесіңіз. Қуырылған көкөністерді шөптермен, тұзбен (40 г) араластырыңыз, олармен қырыққабатты толтырыңыз. Ол үшін қырыққабат жапырақтарын қайнаған суға 3 - 5 минут қайнатыңыз. және суықта салқындатыңыз. Әр параққа фарштың бір бөлігін салыңыз да, ораңыз, төсеу туралы эмальданған ыдыста сақтаңыз. Бір уақытта қызыл піскен қызанақтан томат тұздығын дайындаңыз. Оларды ет тартқыштан сүртіңіз, қайнатыңыз және 1/3 қайнатыңыз, массаға қант, дәмдеуіштер, соңында тұз қосып, тағы 5 - 10 минут қайнатыңыз. Кішкене томат тұздығы дайындалған банкаларға құйылады, қырыққабат орамдары салынады (0,5 л банкаға 3 - 4 дана), томат тұздығымен құйылады, оның температурасы 90С-тан төмен емес. Банкалар стерильді қақпақтармен жабылған, суы бар кастрюльге (70С) салынған. Банкалар 0,5 - 70 минут, 1 литр - 90 минут зарарсыздандырылады. Дереу тығындап, банкаларды мойынмен төмен қаратып, салқындатады.