Гогошарлар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Көкөністер мен күрішпен толтырылған бұрыш, томат тұздығында 10 банка 0,5 л - жаңа бұрыш - 1,8 кг, сәбіз - 1,7 кг, ақ тамырлар (Ақжелкен, балдыркөк, ақжелкен) - 130 г, пияз - 400 г, күріш - 415 г, шөптер - 50 г, тұз - 100 г, қант - 115 г, дәмдеуіштер - 1 г, қайнатылған томат пастасы - 1,4 кг немесе жаңа піскен қызанақ - 2,2 кг, өсімдік майы - 400 г Алдымен томат тұздығын дайындаңыз. Піскен қызанақтарды жуады, сабағын алып тастайды, тілімдерге бөледі, ет тартқыштан өткізеді, эмаль ыдыста қайнағанша қыздырады, електен ыстық күйінде сүртеді. Алынған пюре массасы таза эмальданған табаға салынып, бастапқы көлемі 1/3 азайғанша қайнатылады. Қайнатылған томат пастасына қант, тұз және дәмдеуіштер қосылады. Қоспа сірке қышқылын қосып, 10 - 15 минут қайнатылады. Содан кейін бұрыш дайындалады. Суық сумен жуады, сабақтары мен аталық бездерін алып тастайды. Содан кейін бұрыш серпімділік беру үшін бумен ағартылады, салқын сумен салқындатылады. Күрішті сұрыптайды, лайлану толығымен жойылғанша суық суға жуады, 5 - 7 минут ағартады. қайнаған суда жартылай дайын болғанға дейін қайтадан суық сумен жуып, ағызып жіберіңіз. Содан кейін күйдірілген май, көкөністер мен дәмдеуіштер қосылады, араластырылады және ағартылған күріш толтырылады. Құрғақ қыздырылған банкаларға ыстық (80С) томат тұздығы кішкене қабатқа құйылады, толтырылған бұрыш салынады (Өте тығыз емес), томат тұздығымен құйылады. Консервілерді зарарсыздандыру үшін суға 75С дейін түсіреді. 100 градуста зарарсыздандырылады: сыйымдылығы 0,5 - 70 минут, 1 литр - 120 минут банкалар. Өңдеуден кейін банкалар тығындалады және салқындатылады.