Ревеньден жасалған компот
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Пісіру үшін жаңа піскен, нәзік, шырынды жапырақшаларды, ұзындығы 25-30 см және диаметрі 1,5-2 см ревень жапырақтарын алыңыз. Сұрыпталған шикізатты жуады, судың ағып кетуіне жол береді, жапырақшаларын қабығы мен талшықтарынан тазартады, ұзындығы 2 см кесектерге бөліп, салқын суға 8-10 минут салып қояды, суды екі рет ауыстырады. Содан кейін жапырақшалар қайнаған суға 40-60 секунд бойы ағартылады, дереу суық суға салқындатылады, банкаларға салынады және 30% ыстық қант шәрбатымен (1 литр суға 450 г қант) құйылады, оған аздап даршын қосылады. . Толтырылған банкалар дайындалған қақпақтармен жабылады, 60С дейін қыздырылған сумен кастрюльге салынады және зарарсыздандырылады: 0,5л - 10-12 минут, ал литрлік банкалар - 12-14 минут. Стерилизациядан кейін банкалар дереу бітеліп қалады. Салқындату - ауамен.