Тұтас қара өріктен жасалған компот
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Өріктерді жетілу дәрежесі бойынша сұрыптағаннан кейін, оларды сабақтарынан тазартады, зақымдалған, құрт және піспеген жемістерді алып тастайды және жуады. Содан кейін қара өрік дуршлагқа салынып, қайнаған суға 2-4 секундқа батырылады, содан кейін олар бірден суық суға салқындатылады. Ағартылған қара өрік дайындалған банкаларға салынып, 15-25% күші бар қайнаған қант шәрбаты (1 литр суға 200-350 г қант) құйылады. Сироппен жабылған банкалар қақпақпен жабылады, кастрюльге қойылады және зарарсыздандырылады: 0,5л 8-9 минут, литрлік банкалар - 9-11 минут, ал 3 литрлік банкалар - 20 минут. Стерилизациядан кейін банкалар дереу бітеліп қалады. Салқындату - ауамен.