Тұтас өріктен жасалған компот
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты9 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Тұтас өріктен компоттарды дайындау үшін сондай-ақ мөлшері мен пісіп-жетілуі бойынша бірдей жаңа піскен, қатты жемістер алынады, олар елеусіз жасыл түске боялған сарғыш түсті болады. Сұрыпталған шикізатты жуады, судың ағып кетуіне жол береді және сабақтарын алып тастайды. Содан кейін жемістер дайындалған банкаларға салынып, қайнатылғанға дейін қыздырылған 20-25% қант шәрбаты (1 литр суға 250-350 г қант) құйылады. 0,5 литр банка үшін 325-330 г жемістер мен 195-200 г сироп, ал литріне 610-620 г жемістер мен 400-410 г сироп алынады. Қант шәрбаты құйылған банкалар дайындалған қақпақтармен жабылады, кастрюльге салынады және зарарсыздандырылады: 0,5л - 9-10 минут, литрлік банкалар - 10-12 минут, ал 3 литрлік банкалар - 25 минут. Стерилизациядан кейін банкалар немесе цилиндрлер дереу бітеліп, бітелудің тығыздығы тексеріледі. Ауаны салқындату.