Тұтас шабдалыдан жасалған компот
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Тұқымдары алынбайтын қатты жемістерді алыңыз да, оларды сабақтарынан тазалаңыз. Сұрыпталған шикізат жуылады, дайындалған банкаларға салынады және 20-25% беріктігі бар қайнаған қант шәрбатымен құйылады (1 литр суға 250-350 г қант). Содан кейін контейнерлер дайындалған қақпақтармен жабылады, 55-60С дейін қыздырылған сумен кастрюльге салынады және зарарсыздандырылады: 0,5 л банка - 10 минут, ал литрлік банкалар - 12 минут. Стерилизациядан кейін контейнер дереу бітеліп, ауаны салқындату үшін орналастырылады.