Өріктің жартысынан жасалған компот
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты9 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Өріктің жартысынан компот дайындау үшін мөлшері мен пісуі бойынша бірдей мөлшерде жаңа піскен, қатты жемістер алынады, олар сарғыш түске ие, жасыл түсі шамалы. Сұрыпталған жемістер жуылады, сабақтарынан тазартылады, екіге бөлінеді, тұқымдары алынады. Банкаларға салғанға дейін жартысы эмальданған ыдыста салқын сумен сақталады. Банкаларға тығыз салынған өрік 35-50% беріктігі бар қайнаған қант шәрбатымен құйылады (1 литр суға 0,6-1 кг қант). 0,5 литр банка үшін 360-390г су мен 135-165г сироп, ал литріне - 720-780г жемістер мен 270-330г сироп алынады. Қант шәрбатымен жабылған банкалар дайындалған қақпақтармен жабылады, 50С дейін қыздырылған сумен кастрюльге салынады және зарарсыздандырылады: 0,5л - 9-10 минут, литр - 10-12, ал 3л цилиндрлер 25 минут. Стерилизациядан кейін банкалар немесе баллондар дереу тығындалады, тығынның тығыздығы тексеріледі және ауаны салқындату үшін орналастырылады.