Шиеден жасалған компот
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты7 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ақ, қызғылт және қызыл тәтті шие алыңыз. Жидектер жетілу дәрежесі бойынша сұрыпталады, сабақтарынан тазартылады, зақымдалған жемістер жойылады. Сұрыпталған шикізат жуылады және судың ағып кетуіне жол беріледі. Содан кейін жидектер банкаларға тығыз салынып, 30-35% беріктігі бар қайнаған қант шәрбатымен құйылады (1 литр суға 450-550 г қант). Қайнаған сироппен жабылған банкалар дайындалған қақпақтармен жабылады және зарарсыздандырылады: 0,5л - 7-8 минут, литр 9-10 минут. Стерилизациядан кейін банкалар дереу бітеліп қалады. Салқындату - ауамен. Тәтті шиеде табиғи қышқыл аз болғандықтан, қант шәрбатына лимон қышқылын (1 литр сиропқа 1 г қышқыл) қосу ұсынылады.