Калинадан жасалған тосап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 литр сиропқа 1,2 кг қант және 300 мл су. Калина жуылады және щеткалардан кесіледі. Жидектер мыжылып қалмас үшін және қант шәрбатымен толтырылуы үшін оларды буға 2-3 минут немесе қайнаған суға 5 минут қайнатады. Өңделген жидектер сүзілген қант шәрбатымен құйылады, ыстық, бірақ қайнамайды (шамамен 80 градус), 10 сағат бойы ұсталады, содан кейін көбікті үнемі алып тастап, дайын болғанға дейін қайнатылады. Дайын ыстық джем құрғақ ыстық банкаларға құйылады, герметикалық жабылады және төңкерілгеннен кейін салқындатуға қойылады.