Таңқурай кептелісі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг джем алу үшін сізге 650 г жидек, 650 г түйіршіктелген қант және 100 г шырын қажет Бұл джем үшін сәл мыжылған таңқурай қолайлы, бірақ шірімейді және көгермейді. Жидектерді бір қабатқа кішкене табақтарға жайыңыз, түйіршіктелген қантқа себіңіз. 2 - 3 сағаттан кейін оларды ыдысқа салыңыз, ыстық қант шәрбатымен жабыңыз және дереу қатты отқа қойыңыз. Кептелу ерекше дәм мен нәзіктікке ие болу үшін, пісірудің соңында кез-келген жеміс шырынын (мысалы, жүзім шырынын) 100 г құйып, араластырыңыз. Дайын джем желе тәрізді, оның түсі әдемі, жақсы сақталады және пышақпен жақсы кесіледі.