Шабдалыдан жасалған компот
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сироп үшін: 1 литр су үшін - 500 - 700 г қант Компоттар үшін ең жақсы сорттар: Эльберта, Никицкий, Амсден, Сальвей. Компотқа арналған шабдалы толық піспеген, тығыз целлюлозамен алынады, бірақ тәтті және хош иісті болады. Жемістерді жуады, қабығын аршып, екіге бөліп, тұқымын шығарады. Содан кейін жемістер пісу дәрежесіне қарай қайнаған суға 5 минут бойы ағартылады. Ағартқаннан кейін жемістер суық суға салқындатылады. Осыдан кейін, жемістерді банкаларға тығыз, жартысын тілімдерін төмен қаратып салуға болады. Ыстық (90 градус) сиропты құйып, қайнаған суға зарарсыздандырыңыз: жарты литрлік банкаларда - 15 - 18 минут, литрлік банкаларда - 20 - 25, үш литрлік банкаларда - 30 - 35 минут.