Өрік компоты 1
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты25 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сироп үшін: 1 литр су үшін - 300 - 500 г қант Компот үшін ең жақсысы Краснощекий, Никицкий, Тираспольский кеш сияқты сорттар болып табылады. Тығыз, бірақ жасыл целлюлозасы бар, сәл піспеген өріктерді алуға кеңес береміз. Консервілеу алдында жемістерді жақсылап жуыңыз, сұрыптаңыз, ойық бойымен екіге бөліп, тұқымдарды алып тастаңыз. Ұсақ жемістерді тұтастай салуға болады. Өріктердің жартысын көбірек жемістерді сыйғызу үшін таразылар сияқты тілімдерін төмен қаратып орналастырыңыз. Содан кейін жемістерді қайнағанға дейін қыздырылған (90 - 95С) сироппен құйып, қайнаған суға зарарсыздандырыңыз. Жарты литрлік банкаларды зарарсыздандыру ұзақтығы 20-25 минутты, литрлік банкаларды 30-35 минутты құрайды.