Ассорти маринадталған қияр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Маринад маринадталған қияр сияқты дайындалады. Көкөністер мен дәмдеуіштермен толтырылған банкалар ыстық тұздықпен құйылады, қайнатылған лакталған қақпақтармен жабылады және зарарсыздандыру үшін суы бар кастрюльге салынады. Жарты литрлік банкалар үшін өңдеу уақыты 8 минут, литрлік банкалар үшін - 9-10 минут, үш литрлік банкалар үшін 10-12 минут. Стерилизациядан кейін банкалар герметикалық түрде жабылады. Ассортимент үшін келесі пропорциялар ұсынылады: 1) қияр - 50-60%, гүлді қырыққабат - 18-22%, пияз жиынтығы -13-17%, сәбіз - 3-5%, жасыл бұршақ - 2-4%, 2) ұсақ қияр - 45-55%, ұсақ қызанақ - 35-40%, пияз жиынтығы - 6- 8%, сәбіз4-6%.