ТАБИҒИ САЛАТТАР
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Өте жақсы консервілер әртүрлі көкөністердің қоспасынан алынады, мысалы: қызыл қызанақ, қияр және болгар бұрышы немесе қызанақ пен бұрыш. Қызанақтар мен қиярлар банкаларға тұтас күйінде де (Ұсақ жемістер) де, кесілген түрінде де салынады. Бұрыш мөлшеріне қарай екі немесе төрт бөлікке кесіледі, бұл процесте тұқым қорабын алып тастауды ұмытпаңыз. Консервілеуге қалың қабырғалы ірі бұрыш қолайлы. Жетілу дәрежесі бойынша қызыл түс жақсырақ, өйткені оның құрамында жасылға қарағанда С дәрумені көп. Жуудан кейін көкөністер келесі арақатынаста (пайызбен) дайындалған банкаларға өте тығыз салынады.: 1. Қызыл қызанақтар ............ 40 Болгар бұрышы ............ 40 Қияр ...................... 20 2. Қызыл қызанақтар ............ 60 Болгар бұрышы ............ 40 Көкөністермен бірге дәмдеуіштер салынады: жарты литрлік банкаға - ащы бұрыш 3 дән, аскөк 8 грамм, сарымсақ 5 - 10 грамм, содан кейін 1 шай қасық тұз және 2 - 3 ас қасық сірке суын қосыңыз. Толтырылған банкалар қақпақпен жабылады және қайнаған суға зарарсыздандырылады: жарты литрлік банкалар - 15 минут, литрлік банкалар - 25 минут. Стерилизациядан кейін банкалар оралып, ауада салқындатылады.