Консервіленген қияр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-12461-1.webp)
Өнімдер
Сипаттамасы Суды екі рет ауыстырып, 6-8 сағатқа жібітіңіз. Аскөк, ащы капсикум, сарымсақты банкаларға салыңыз, қаласаңыз, балдыркөк, желкек, эстрагон, хош иісті бұрыш жапырағын салуға болады. Консервілеуге арналған құю судан, тұздан және 5% ас сірке суынан дайындалады. Су мен тұзды екі минут қайнатады, сірке суын құйып, қайнатады. Қияр 2-3 аптадан кейін дайын болады. 0,5 литрлік банкаға 1 литрлік банкаға 3 литрлік суға 200-215 400-430 1200-1300 тұз 15-18 30-35 90-100 5% сірке суы 25-30 50-60 150-160 Ыстық құйылған банкаларға салынған қиярды құйыңыз. мойынның жоғарғы жиегінен 1,5 см төмен 0,5 л және 1 литр, ал 3 литрлік банкалар - 5-6 см төмен. Ыстық суы бар ыдысқа салып, банкаларды 0,5 л - 8 минут, 1 л - 9-10 минут, 3 л - 10-12 минут баяу отта зарарсыздандырыңыз. Домаланған банкалар төңкеріліп, ауада салқындатылады.