Мандариндерден жасалған компот
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сироп үшін: 1 литр су үшін - компот үшін 0,5 - 1 кг қант, біз көгерген және шіріген дақтары жоқ піскен жемістерді аламыз. Консервілеу алдында жемістер қабығынан және ақ түктерінен тазартылады, бұл компоттарға ащы дәм береді. Тазалап болғаннан кейін тілімдерді алдымен жарты минут ыстық (85С) суға, сосын салқын суға салып, банкаларға салып, ыстық (90 - 95С) сироппен құйып, қайнаған суға зарарсыздандырады: жарты литрлік банкаларда - 12 - 15 минут, литрлік банкаларда - 18 - 20, үш литрлік банкаларда - 25 - 30 минут.