Алмұрттан жасалған компот
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сироп үшін: 1 литр су үшін - 500 - 800 г қант, 3 - 4 г лимон қышқылы Компоттар үшін Уильямс, Любимица Клаппа, Жермен және т.б. сияқты тығыз целлюлозасы бар алмұрт алыңыз. Жемістерді суық сумен жуыңыз, қабығын аршып, жартысын кесіңіз де, өзегін қасықпен алыңыз. Осыдан кейін жемістерді кішкене тілімдерге кесіңіз. Дайындалған жемістерді торға салып, қайнаған суға 3 - 5 минут, ал 80 - 90С температурада - 10 - 15 минут қайнатады. Суға лимон қышқылын қосыңыз (1 литр суға 1 грамм). Қайнағаннан кейін торды бір шелек суық суға салып, алмұрт салқындатылады. Салқындатылған алмұрт банкаларға салынып, ыстық сироппен құйылады. Алмұрт қайнаған суға зарарсыздандырылады: жарты литрлік банкаларда - 15 - 18 минут, литрлік банкаларда - 20 - 25, үш литрлік банкаларда - 35 - 40 минут.