Алхоры компоты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сироп үшін: 1 литр суға - 300 - 500 г қант, Әр түрлі сортты ірі және ұсақ қара өрік қолайлы. Жемістер сабақтарынан тазартылады, мыжылған, зақымдалған және піскен жемістер таңдалады, мұқият жуылады. Ірі қара өріктерді ойық бойымен екіге бөліп, тұқымын алып тастайды. Содан кейін қара өрік құмыраға мықтап салынады (Көбірек сыйғызу үшін жартысы төмен қаратып кесіледі). Жиналған жемістер 90 - 95 градус ыстық сироппен құйылады және зарарсыздандырылады: жарты литрлік банкаларда - 12 - 15 минут, литрлік банкаларда - 18 - 20, үш литрлік банкаларда - 25 - 30 минут.