Алма қосылған шырғанақ пюресі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Алма үшін: 1 кг жеміс үшін - 1 стакан су, 1 кг шырғанақ пюресі үшін - 600 - 750 г түйіршіктелген қант Тәтті және қышқыл сорттардың алмалары жуылады, тілімдерге кесіледі, эмальданған табаға салынады, су қосылады және алма жұмсарғанша қыздырылады. . Ыстық қайнатылған жемістер тот баспайтын болаттан жасалған електен немесе дуршлаг арқылы сүртіледі. 1 кг шырғанақ пюресі үшін 250 - 400 г езілген алма мен 750 г түйіршіктелген қант қосылады. Массаны жақсылап араластырады, банкаларға жайып, қақпақтармен жауып, 90С температурада қыздырады. Жарты литрлік банкаларды пастерлеу уақыты 10 минутты, литрлік банкаларды 15 минутты құрайды және оларды дереу орап алады. Дәл осындай пюрені ыстық құю әдісімен де дайындауға болады.