Алма қосылған итмұрын пюресі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг итмұрын үшін - 1 кг алма, 1 стакан су, 500 г қант Тәтті және қышқыл алманың қабығын аршып, тілімдерге бөліп, қайнаған суға 10 минут қайнатыңыз. Итмұрын түктері мен тұқымдарынан мұқият тазартылады, жуылады, су құйылады, жұмсарғанша қайнатылады, ыстық күйінде алмамен бірге електен тез сүртіледі, дәміне қарай қант қосылады. Барлығы мұқият араластырылған. Массаны 85С дейін қыздырады, осы температурада 5 минут ұстайды. Дайын пюре ыстық банкаларға салынып, дереу оралады.