Итмұрыннан жасалған тосап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг жеміс үшін - 2 стакан су, 1 кг итмұрын үшін 300 - 400 г қант - 1 стакан су, 700 г қант Бірінші әдіс Жидектер толығымен пісіп, мұқият жуылады және толығымен жұмсарғанша суда қайнатылады. Массаны електен сүртеді және түктерді кетіру үшін дәке арқылы сүзеді. 105С температураға дейін үнемі араластыра отырып, баяу отта қайнатыңыз. Дайын болғаннан кейін оны ыстық банкаларға салып, дәкемен жауып, кептелістің бетінде пленка пайда болғанша қалдырады. Содан кейін банкалар пергамент қағазымен байланады. Итмұрынның екінші әдісін тұқымдардан тазартып, жұмсақ болғанша баяу отта пісіріңіз. Содан кейін жидектерді електен сүртіңіз немесе ет тартқыштан өткізіп, пюре болғанша қайтадан отқа қойыңыз. Содан кейін қант қосып, дайын болғанға дейін пісіруді жалғастырыңыз. Кептелісті банкаларға салып болған соң, банкаларды 20 минут бойы ыстық суда пастерлеңіз.