Қарлыған інжірі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сироп үшін: 1 кг пюре үшін - 2 кг қант пен 300 г суды сұрыпталған піскен қарлыған жидектерін ағынды суық суға мұқият жуамыз. Эмальданған ыдысқа 2 саусақпен су құйып, жидектерді сол жерге салып, баяу отта қайнатуды бастаймыз, масса толығымен жұмсарғанша үнемі араластырамыз. Масса бастапқы көлемге қарағанда көлемін екі есе азайтуы керек. Ыстық күйінде жидектерді електен сүртеміз, алынған пюрені қарлыған қайнатылған сумен араластырамыз да, қайтадан екі есе қайнатамыз. Содан кейін біз пісіру парағын пергамент қағазымен жабамыз, оның бетін өсімдік майымен майлап, алынған массаны толтырамыз. Пастилканы пеште баяу отта және ашық есікте 10-12 сағат немесе күн астында кептіреміз. Дайын зефирді кесектерге бөліп, қант ұнтағына себе отырып, пластикалық қақпақтармен герметикалық жабылған таза, құрғақ шыны ыдыстарға саламыз.