Қарлығаннан жасалған табиғи пастила
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жидектерді эмальданған ыдыста түбіне 2-3 см су құйып, толығымен жұмсарғанша пісіріңіз, електен ыстықтай сүртіңіз, қарлыған қайнатылған сумен араластырыңыз, баяу отта қайнатыңыз. көлемі екі есе азаяды. Салқындағаннан кейін картоп пюресін 2-3 см қабатпен майланған пергамент қағазымен жабылған қалыптарға құйыңыз, кептіру үшін күн сәулесіне қойыңыз немесе пеште 60-70 градус температурада 12 сағат құрғатыңыз. Пергамент қағазымен жабылған кішкене жәшіктерде немесе шыны ыдыстарда сақтаңыз.