Айвадан жасалған мармелад
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг айва, 500 г қант, 2 стакан су. Тұқымдармен бірге тілімдерге кесілген айваны сумен жауып, жұмсақ болғанша баяу отта пісіріңіз, електен ыстық күйінде сүртіңіз, қант қосып, жұмсақ болғанша баяу отта пісіріңіз. Ыстық массаны пергамент қағазымен қапталған, крахмал мен қант ұнтағының қоспасымен ұнтақталған, 1,5-2 см қабаты бар пісіру парағына салыңыз.Мармелад салқындаған кезде және қыртыспен жабылған кезде оны бұйра бөліктерге бөліп, құрғатыңыз. Құрғақ, салқын жерде сақтаңыз.