Дәмделген тауық сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер Майлы тауық еті-1-1,5 кг, күріш-100 г, 2 шикі сарысы, 1 лимон шырыны, көкөністер (сәбіз, балдыркөк, ақжелкен, ақжелкен, пияз, пияз) -- 250 г, аскөк және ақжелкен, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Кесілген және жуылған тауықтың үстіне суық су, тұз құйып, қатты отта пісіруге қоямыз. Сорпа қайнаған кезде көбікті алып тастаңыз, тазартылған және жуылған көкөністерді салып, жұмсақ болғанша баяу отта пісіріңіз. Дайын тауықты алып тастаңыз, сорпаны ағызып, оған сұрыпталған және жуылған күрішті құйыңыз. Тауық етін сүйектен бөліп, текшелерге кесіңіз де, сорпаға салыңыз. Сарысын лимон шырынын шайқаңыз, оларды жарты стакан салқындатылған сорпамен сұйылтыңыз да, үздіксіз араластыра отырып, сорпаға жұқа ағынмен құйыңыз да, баяу отта 2 минут қоя тұрыңыз. Сорпаға ақжелкен мен аскөк себілген үстелге қызмет етіңіз.