СҮЙЕКТЕРДЕН АЛЫНҒАН КОНЦЕНТРАТ (фюме)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бұзау сүйектері (барабан таяқшалары) - 5 кг, пияз - 2 бас, 1 сәбіз, 1 балдыркөк тамыры, 1 лавр жапырағы, бірнеше бұрыш бұршағы.
Сипаттамасы Жуылған және туралған сүйектерді пісірме табаққа салыңыз да, пеште қызартыңыз. Содан кейін сүйектерді кастрюльге салыңыз, су құйыңыз және баяу отта қайнатыңыз. Қайнаған кезде көбікті алып тастаңыз, пеште пісірілген пиязды, 1 лавр жапырағын, бұрыш бұршағын, ірі туралған сәбізді және балдыркөкті қосыңыз. Баяу отта 12 сағат пісіріңіз. Сорпаны електен өткізіп, суытыңыз. Салқындатылған сорпадан майды алып тастап, қайтадан кең кастрюльге салыңыз. Сорпаны жабысқақ болғанша қайнатыңыз, отты азайтыңыз және араластыра отырып, қоюланғанша қайнатыңыз. Қайнатылған сорпаны банкаларға құйып, қараңғы және суық жерде сақтаңыз. Ол әртүрлі тұздықтар мен тағамдардың дәмін жақсарту үшін қолданылады.