Одесса стиліндегі тауық сорпасы (үнемді)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Әдетте Одессада тауық етінен үш тағам дайындалады: ішектен жасалған фаршталған мойын, төс етінен жасалған тауық котлеттері немесе котлеттер және сорпа. Құсты ішектен шығарыңыз, жуыңыз, мойын терісін қанаттарымен немесе қанаттарсыз алып тастаңыз, кеуде сүйегінің целлюлозасын бөліп алыңыз, тауықтың ішектерін мойынға толтыруға қойыңыз. Сорпаға бөлінген құстың бір бөлігін кастрюльге салыңыз да, үстіне суық су құйыңыз (1,5-2 л.), Қайнағаннан кейін шуды алып тастап, аршылған пиязды және тілімдерге кесілген тамырларды салыңыз. Сорпаны баяу отта 1,5-2 сағат қайнатыңыз. 3 минут ішінде Дайын болғанға дейін дәміне қарай байланған шөптерді (ақжелкен, аскөк), тұзды және ұнтақталған қара бұрышты батырыңыз. Осылайша, дайындалған сорпаны дербес тағам ретінде немесе таңғыштармен бірге беруге болады: фрикаделькалар, үй кеспесі. Сорпамен бірге пирогтарға немесе крутондарға да қызмет етуге болады.