Консомме тауық сорпасы.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ол тауық сорпасы сияқты дайындалады. Тек сорпа екі рет қайнатылады, әр жолы сорпа мен майды сүзеді. Демалысқа 1,5 сағат қалғанда 1 фунт тауық етін ұсақтап турап, ет тартқыштан өткізіп, 3 жұмыртқаның ағын, 1,5 кесе су қосып, араластырыңыз. Сорпаны сорпаға қосыңыз және ол коагуляцияланған кезде алып тастаңыз, сорпаны үшінші рет сүзіңіз. Жігіт 1,5 сағат қайнатылады. Консомме сорпасында 2 тауықтың төс етінен сирлоин, 3/4 фунт тамыр, бір шоқ жасыл, 2-3 жұмыртқаның костей, 1 фунт бұзау сүйегі, аскөк алынады.