Қырыққабат қосылған сорпа - Потофе.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сары сорпаны пісіріңіз (1, 2, 3). Қырыққабатты алыңыз, суық суға 1 сағат салып қойыңыз, қайнатыңыз және парақтарға бөліңіз. Оларды майлыққа сығыңыз, әр жапырақты жұмыртқа түрінде ораңыз (бір адамға 2-3 дана). Қырыққабат шарларының үстіне сорпаны құйыңыз, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Сәбіз, ақжелкен, пияз, пияз, балдыркөк, редис (Сарымсақ тілімдері түрінде туралған) қайнатыңыз және сорпаны құйыңыз. Сорпа ыдысында ет, аскөк және ақжелкенді тураңыз, сорпаны қосыңыз, үстелге қызмет етіңіз. Сорпа үшін мыналарды алыңыз: 2-4 фунт сиыр еті, 3/4 фунт тамыр, 1 пияз, бір шоқ жасыл, 1,5 фунт (600 г) қырыққабат, сәбіз, пияз тамыры, ақжелкен, шалғам және балдыркөк. Жігіт үшін - 1 фунт сиыр еті, 3 жұмыртқаның белка.