Сорпа қызыл және сары.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сорпа сары түсті. 3 фунт (1,2 кг) ет алыңыз, кастрюльге салыңыз, 6 терең табақ су құйыңыз, яғни 9 кесе, жоғары отта үш рет қайнатыңыз, қақтан тазартыңыз. Тағы 5 кесе су құйып, 3 рет қайнатыңыз. Етті шанышқымен кастрөлдің үстіне көтеріңіз, қасықпен сорпаны құйыңыз, қақты жуыңыз, басқа кастрюльге жіберіңіз және оған сорпаны сүзіңіз. Бірінші кастрюльді жуыңыз, етті қайтадан салыңыз және сорпаны сүзіңіз, оны 1,5 шай қасық тұзбен тұздаңыз. Пиязды, 2 сәбізді, 1 ақжелкен тамырын, балдыркөктің 1/3 бөлігін, 1 пиязды алып, жартысын кесіңіз. Бір жартысын майға қуырыңыз. Осы көкөніс дақылдарының екінші жартысы мен жаңа піскен шөптерін және 1/2 фунт картопты сорпаға батырыңыз. Баяу отта 2-3 сағат қайнатыңыз, 9 стакан сорпаға дейін қайнатыңыз (Ағаш жапсырмамен көрсетілген). Тұндыруға рұқсат етіңіз, майды қасықпен алыңыз. Сиыр етін алып тастап, сорпаны басқа кастрюльге құйыңыз, 2 жұмыртқаның ағын толық мөлдір болғанша тазалаңыз. Сорпаға кейде қосылады: пісірілген пияз, 2-3 кептірілген саңырауқұлақ, 1 бұзау бүйрегі, 1/2 ас қасық кептірілген жасыл бұршақ. Бұл сорпаға крутондар, фрикаделькалар, тұшпара, көкөністер, жарма және саго қосылады.