Кіші орыс борщы.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Нан мен қызылша квасынан 9 кесе сорпаны пісіріңіз (б.), оны шөптермен, қызылшаның 6-8 жапырағымен, жасыл пиязбен (1 пияз) қайнатыңыз, тағы 2 пияз салыңыз, ағызыңыз. Қайнаған судың үстіне құйып, 1/2 фунт (200 г) қышқыл қырыққабатты, 1 фунт (400 г) қызыл қызылшаны сығып, 2-3 қызанақты ұсақтап тураңыз (тураңыз), 1/4 кесе ақ бұршақты (Бұршақ) сорпада бөлек қайнатыңыз. Демалыстан 1/4 сағат бұрын қырыққабатты пісіріп, 30 минут ішінде қара бұрыш (5-10 дана) мен лавр жапырағын (1-2 дана) қосыңыз. қызанақ, бұршақ, 6 дана салыңыз. картоп, 1/2 кесе ұн, 1/2 кесе сорпаға араластырылған, қайнатыңыз, дәміне қарай 1/2 кесе қаймақ, квас, тұз құйыңыз. Сорпа ыдысына кішкене қызыл қызылша шырынын құйыңыз, аскөк, ақжелкен салыңыз. Ірімшік қосылған ірімшіктерді борщқа, саңырауқұлақ қосылған қытырлақ, қарақұмық крутондарына қызмет етіңіз.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Кіші орыс борщы. пошаговый рецепт с фото. Время приготовления составляет 30 мин. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz