Кіші орыс борщы.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Нан мен қызылша квасынан 9 кесе сорпаны пісіріңіз (б.), оны шөптермен, қызылшаның 6-8 жапырағымен, жасыл пиязбен (1 пияз) қайнатыңыз, тағы 2 пияз салыңыз, ағызыңыз. Қайнаған судың үстіне құйып, 1/2 фунт (200 г) қышқыл қырыққабатты, 1 фунт (400 г) қызыл қызылшаны сығып, 2-3 қызанақты ұсақтап тураңыз (тураңыз), 1/4 кесе ақ бұршақты (Бұршақ) сорпада бөлек қайнатыңыз. Демалыстан 1/4 сағат бұрын қырыққабатты пісіріп, 30 минут ішінде қара бұрыш (5-10 дана) мен лавр жапырағын (1-2 дана) қосыңыз. қызанақ, бұршақ, 6 дана салыңыз. картоп, 1/2 кесе ұн, 1/2 кесе сорпаға араластырылған, қайнатыңыз, дәміне қарай 1/2 кесе қаймақ, квас, тұз құйыңыз. Сорпа ыдысына кішкене қызыл қызылша шырынын құйыңыз, аскөк, ақжелкен салыңыз. Ірімшік қосылған ірімшіктерді борщқа, саңырауқұлақ қосылған қытырлақ, қарақұмық крутондарына қызмет етіңіз.